Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget – lyssna på oss som vet!

Annons

Den verksamhetsnära översyn som görs i Landstinget Gävleborg, när det gäller administrationen kan man ifrågasätta. (cirka 100 ska bort).

Okej, det är bra med en översyn och att man gör riskanalyser med mera. Men tyvärr är inriktningen åt fel håll, det handlar om tillhörigheten för läkarsekreterare och administratörer/klinik- assistenter som ska överflyttas till LOV.

Administrationen ökar hela tiden och därför ska man i stället inrikta sig på att se hur man ska korta de administrativa vägarna men ändå behålla ett patientsäkert förhållningssätt. Att rätt person gör rätt saker.

Frigör läkare och sjukvårdspersonal från de administrativa sysslorna så att de kan ta hand om patienterna. Låt administratörerna sköta det administrativa.

Låt läkarsekreterare/klinikassistenter få ha sin tillhörighet kvar inom sina olika specialområden så får vi en säkrare dokumentation. De vet vilka rutiner man har och känner personalen där de jobbar. De får en bättre teamkänsla och en bättre arbetsmiljö. Det man nu gör är att ändra läkarsekreterarnas/klinikassi-stenternas tillhörighet och vad händer då?

I dag upplever vi som jobbar med administration en stor frustration för nu har man tillsatt HR-strateger som det så fint heter, som ska sköta information och svara på frågor från personalen.

Har man skapat en ny titel för att de som har varit chefer ska ha något att göra? Många av dem är ju också sjuksköterskor och skulle kunna arbeta ute i vården igen.

Man har också haft genomgång av olika administrativa flöden och då har man haft konsulter som inte verkar ha ett hum om hur till exempel flödet är när en remiss inkommer. Här hade man i stället kunnat ha till exempel en läkar- sekreterare och kvalitetssamordnare som gjort den kartläggningen.

Man får känslan av att man inom landstings- världen i dag skapar en massa tjänster för en viss kategori av personal i stället för att säga upp dem.

De projektgrupper som bildades var det inte lätt att komma med i och om man lyckades komma med i någon och sa sin mening så blev man genast obekväm.

Många av oss läkar- sekreterare och administratörer har stor erfarenhet av dokumentation och många bra ideer (trots att vi är lågavlönade) bara man ville lyssna på oss och ta till vara på våra kunskaper.

Har man frågat läkargruppen om deras synpunkter? Vad gör de fackliga organisationerna?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons