Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär era ungar trafikvett

Annons

Jag bor sedan några år tillbaka på Älvboda-området i Skutskär. Det mesta är alldeles förträffligt, men jag har en sak som jag skulle vilja ta upp för diskussion med de andra som bor i Skutskär. Hur står det egentligen till med trafikmoralen bland de vuxna?

Det är skrämmande många som kör alldeles för fort efter till exempel Långgatan (där det finns ett dagis, det vill säga många småbarn som ska till och från sitt ”jobb” med sina föräldrar, varje dag). Dessutom tycks det inte finnas en enda tonåring med moped, som har respekt för hur de framför dessa.

Det är vi vuxna som lär unga hur man ska bete sig i trafiken. Och Skutskärsborna har mycket kvar att lära sina unga. De kör verkligen som idioter!

Dagtid, kvällstid och nattetid, samma sak. De dundrar fram på sina trimmade moppar, utan hjälm, skjutsar kompisar och så vidare. Flera gånger har det kommit ungar på moped från elljusspåret, och kört nedför den branta backen, och ut på Näsbodavägen utan att se sig för. Det har varit riktigt nära att de kört in i bilar som kommer där, flera gånger.

Jag tycker att framför allt föräldrar till tonåringar med moppe ska sätta sig ned och diskutera trafikbeteende med sina ungar! Eller är det så illa, att man inte bryr sig hur de egna barnen kör? Det räcker uppenbarligen inte med att man skickar ungarna på utbildningen för att lära sig köra EU-moppe...

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons