Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs på bättre, Lars Beckman!

/

Replik till Lars Beckman (M) om Samkraft i Arbetarbladet.

Annons

Det är precis det vi menar Lars Beckman: Skattepengar får inte blåsa bort vilket du tydligen menar när du ser en konkurssituation som möjlig lösning för Samkrafts ekonomiska bekymmer. Gävle Energi AB:s, GEAB, styrelse gav koncernledningen i uppgift att, om situationen var rätt, lägga bud på Samkraft AB. Budet ska vara affärsmässigt motiverat och attraktivt för GEAB och syfta till att driva vindkraftbolaget vidare. Så beslöt styrelsen för GEAB och dina partikamrater i styrelsen reserverade sig inte mot beslutet. De är mer rädda om bolagets pengar än vad du är.

Lars, ibland går du händelserna i förväg, som om det redan hänt och beskriver eventuella följder med illa genomtänkt retorik som i vissa stycken kan avfärdas.

Några klarlägganden:

- Du skriver att kommunen har förlorat minst 50 miljoner redan. Inte rätt att bolaget "förlorat" pengar men väl investerat. Sedan får vi se hur det går.

- Du skriver att energibolag som har kompetens och erfarenhet kan ta över. Just därför bör GEAB lägga bud på Samkraft.

- Du skriver felaktigt att "förlusterna" kan döljas i ett kommunalt bolag. Men Lars gå hem och läs på! Kommunala bolag omfattas av offentlighetsprincipen. Nytt för dig?

I och med detta är eventuell affär inte avslutad. Samkrafts styrelse har sista ordet. Antas GEAB bud av Samkraft styrelse har vi åter möjlighet att ta politiskt ställning till den uppkomna situationen. GEAB har trumfen på sin hand. Där finns både kompetens och resurser, men inte Lars Beckman.

Urban Sjölander (C)

Rolf Wiberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons