Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt den unge komma in

De första bilderna som kablades ut från Guldbagge- galan bestod av kändisar som skålade i champagne. Filmen ”Låt den rätte komma in” vann fem guldbaggar men de två 13-åriga skådespelarna var portade från efterfesten. Varför?

Annons

Det var 18-års åldersgräns. Varför? För att det såklart var tvunget att fortsätta skålas i champagne och supas även på efterfesten.

Det är helt rätt att barn och alkohol inte på något sätt hör ihop. Men att konsekvensen blir att barnen stängs ute är helt absurt. Detsamma gäller konserter och festivaler. Vuxenvärlden stänger ungdomar ute, slipper ta ansvar och låter ungdomar ha tråkigt och dricka på stan eller nån hemmafest i stället för att gå på de schyssta och roliga aktiviteter som finns.

Jag är förbannad och less på den västerländska alkohol- kulturen som ska vara i centrum överallt och ligga som ett täcke över fester och högtider. Hur svårt kan det vara att ha trevligt och våga släppa loss utan att droga ner sig först?

Ungdomar vill vara vuxna. Bästa sättet att uppfattas som vuxen i dag är att bete sig som en vuxen, det vill säga konsumera drogen alkohol. Ingen ungdomsfylla är någonsin ungdomarnas fel utan det är och förblir vuxenvärldens misslyckade. Vad är viktigast, barn eller alkohol? För alla vuxna verkar inte svaret självklart.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons