Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Majkaba få en fristad i Sverige!

Tänk dig att du är ung, 19 år, och du har de senaste åren bara upplevt oro och förtvivlan. När du var 16 år deltog du tillsammans med din bror i en demonstration till stöd för en regimkritiker i ditt hemland Iran. Ni delade ut flygblad. Du blir efterlyst och tvingas fly från ditt land.

Annons

Din bror grips av polisen och ingen har hört av honom sedan dess. Du lyckas ta dig till Sverige och söker asyl. Du berättar allt du varit med om samt att polisen regelbundet besöker ditt gamla hem och frågar efter dig. Du vet vad som väntar om du tvingas återvända. Helt säkert fängelse, troligtvis tortyr och kanske döden. Du väljer att gömma dig när du får avslag. Obegripligt för dig att myndigheterna inte inser vilken fara det är för dig att återvända! Oron tär på dig psykiskt. Lever din bror? Vad har de gjort med honom? Vad ska hända med dig? Du ger upp och försöker begå självmord. Två gånger kommer du till vägs ände, men båda gångerna hittas du och räddas till livet.

En vanlig ”Svensson” tycker det är självklart att du ska få stanna, men se det tycker inte myndigheterna. De inser inte att Iran har en av världens grymmaste regimer. Det är nämligen inte något svenskt fängelse som väntar!

Du som läst så här långt tycker säkert som vi, att Majkaba ska få stanna här i lugn och ro. Han har redan lidit tillräckligt i sitt unga liv! Han behöver få fortsätta gå på Polhemsskolan och utbilda sig och få en framtid här utan fruktan.

Hans advokat gör allt han kan för att få hans fall till ny prövning.

Majkaba behöver mat och husrum medan han väntar. Han behöver bland annat besöka psykolog eftersom han mår så dåligt. Allt detta kostar pengar.

Vi är en grupp som helt ideellt stöder asylsökande som vi anser behandlats fel av myndigheterna. Vi är politiskt och religiöst obundna och vi hjälper genom att förmedla gåvor vi får till flyktingarna.

Tänk att det kunde vara du som behövde räddas!

Asylkommittén i Gävleborg,

Lilian Ljung,

styrelsemedlem

Maud Lindgren,

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons