Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löfven glömmer jobbskaparna

Annons

Löfven glömmer jobbskaparna Stefan Löfven har nu lanserat ”100-klubben”. De företag som kan tänka sig att ta emot 100 nyanlända på instegsjobb, nystartsjobb eller liknande ges en gräddfil. Arbetsförmedlingen ska ge alla arbetsgivare tillgång till samma service i hela landet. Genom att öppna en ”en särskild ingång” för de företag som vill och kan gå regeringen till mötes minskar rättvisan mellan små och stora företag.

Trots att fyra av fem jobb skapas i småföretag väljer Löfven att fokusera på storföretagen. Oavsett om det finns möjlighet till framtida anställning, satsar man på att placera ut 100 personer på ett och samma ställe. Ska människor få jobb måste regeringen tänka om och fokusera på dem som skapar de jobb som inte kräver långa utbildningar, stor erfarenhet eller flytande svenska i tal och skrift. Satsa istället på jobbskaparna - småföretagen.

Istället gör man det rakt motsatta och kapar i rut, minskar rot, höjer arbetsgivaravgifterna och slår till med nästan 30 miljarder extra i skatt på jobb och företagande.

Centerpartiet vill underlätta för jobbskaparna. Vi föreslår ett paket med grön skatteväxling, där det blir dyrare att förorena och billigare att anställa. Inom det ryms bevarat rut- och rot-avdrag, fortsatt lägre arbetsgivaravgifter för unga och slopade arbetsgivaravgifter i 2 år för den första anställda för den del av lönen som understiger 180 000 kronor per år.

Vi fokuserar på fler riktiga jobb i stället för en feltänkt 100-klubb som i praktiken är tillfälliga praktikplatser hos storföretag.

Magnus Svensson (C)

distriktsordförande Centerpartiet Gävleborg

gruppledare Centerpartiet i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons