Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycka till på er rödgröna resa!

Annons

Jag gratulerar till det samarbete som vänsterkartellen redogör för i en debattartikel i Arbetar- bladet 28 januari. Att Raimo Pärssinen (S), Ulla Andersson (V) och Bodil Ceballos (MP) äntligen säger sig vilja samarbeta är viktigt för att det tydliggör för väljarna vilka olika alternativ som finns.

Det är även intressant att Socialdemokraterna tagit ett kliv ut i verkligheten och äntligen har insett att de inte har patent på regeringsmakten. Det var väldigt många år sedan Socialdemokraterna var ett 50 procents-parti. En särskild gratulation ska väl ges till Vänsterpartiet som får vara med trots att gång efter annan blivit utfryst. För miljöpartiet befarar jag att samarbetet dock innebär att ni får överge flera goda förslag om valfriheten inom vård, skola och omsorg.

Självklart förstår jag att ni nyligen påbörjat ert samarbete men utifrån era tidigare utspel och era skuggbudgetar finns det ändock några frågor som jag gärna skulle vilja få besvarade.

När Alliansen nu sänkt skatten för en sjuksköterska med närmare 1 458 kronor i månaden så står det ju klart att ni avser höja denna skatt. Min fråga är hur mycket ni tänkt höja skatten?

Vad är ert gemensamma svar?

Den tredje och sista frågan rör ert samarbete kring klimatfrågan. I Alliansen är vi övertygade om att klimatkrisen endast kan lösas genom ett internationellt samarbete. Tycker ni såsom Miljöpartiet att klimatfrågan främst ska lösas i Sverige och betyder det i så fall att ni är beredda att höja skatten ytterligare på bensin och diesel? Vad är ert gemensamma svar?

riksdagsledamot för Gävleborgs län (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons