Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten i Region Gävleborg flyger jorden runt

Annons

De som styr fartyget Region Gävleborg är Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Vänsterpartiet. De är enligt sig själva miljömedvetna och bygger vindkraftverk och går med i Sveriges Ekokommuner för att med gott samvete ursäkta regionens och sina egna resor till USA.

Den senaste resans syfte till Kaiser Permanente är att få en bättre sjukvård som sätter patienten i fokus och det är bra. Men argumenten som man lyfter fram som resultat av dessa resor är ynkliga. Regiondirektör Kjell Norman har påtalat att flytten av familjeläkarjouren i Gävle från Södertull till Gävle sjukhus är ett av resultaten. Att regionen haft det så i Hudiksvall länge och för några år sedan även i Gävle har man tydligen glömt.

Centerpartiet är ett grönt parti men är det grönare på andra sidan? Den frågan är intressant och befogad, Centern ni med ert gröna tänk, tänk om ni som Kaiser Permanente reste till landet Sverige och såg på de regioner i Sverige som lyckats så bra i sitt sjukvårdsarbete. Men det kanske är roligare att säga att ni minsann varit till staterna och hämtat inspiration för den fina sjukvården i vår region. Synd bara att det ni påtalar att ni hittat i USA som var så viktigt redan fanns i Sverige.

Sjukvårdspartiet anser att det vore rimligt att se över vilka möjligheter som finns i vår närhet först. Behövs det resor längre bort kanske det går att först undersöka vilka länder i världen som lyckats bäst? Jag har läst en rapport från Amerikanska Commonwealth Found där man jämfört sjukvården i de olika OECD-länderna och den visar att Storbritannien och Sverige ligger bland de bästa länderna när det handlar om sjukvård. USA ligger sämst till men ändå väljer majoriteten i Region Gävleborg att åka just dit?

 Henrik Olofsson (SVG)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons