Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man SKA sjunga och dansa i en musikal!

Annons

Arbetarbladet måste ha gjort ett felsteg när det gäller att välja filmrecensenter.

För att recensera en film måste man utgå från dess genre.

Jag kan inte ge en actionfilm dåliga poäng på grund av att det är för mycket ”boom, crash och bang”. Eftersom alla actionfilmer innehåller väldigt mycket ”boom, crash och bang”. Det är det som actionfilmer går ut på.

Just detta fel har säkert ingen på Arbetarbladet begått men däremot när det gäller musikalfilmer. Två gånger har jag sett att musikaler fått dåliga betyg just för att det var så ”orealistiskt att de började sjunga och dansa mitt i filmen”. Den första var filmen ”Rent” och nu även musikalen ”Mamma Mia”.

Nu vill jag tala om för er att i en musikal, live som på film, så SKA det ingå både sång och dans i konceptet. Annars är det inte en musikal, precis som att en actionfilm inte är en actionfilm om där inte finns någon ”action”!

Så, nästa gång, bedöm inte en musikalfilm utan att utgå från dess grunder. Helst att någon, som över huvud taget förstår sig på musikaler, ska utföra recensionen.

Det önskar vi musikal- älskare.

Svar direkt: Du har rätt. Sång i en musikal är förstås själva förutsättningen. Däremot kan man ha åsikter om att det sjungs och dansas på fel ställen och på fel sätt. Våra filmrecensenter gör sina självständiga bedömningar. Det vore konstigt om alla höll med.

Apropå recensionen av ”Rent” (2005) så minns du fel. Kritiken handlade om att ”Rent” var fantasilös, antikverad, dåligt rollbesatt och inte fungerade som film. Det är mer än bara låtar det handlar om. Filmmusikalen ”Moulin Rouge” fick för övrigt högsta betyg här i Arbetarbladet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons