Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många barnlediga i Gävleborgs län har dålig ekonomisk marginal i onödan

Annons

Över en miljon anställda och anslutna till LO:s kollektivavtal kan sedan 2014 utöka sin föräldrapenning till 90 procent av lönen i 180 dagar med Föräldrapenningstillägget (FPT). Tillägget förhandlades fram för att öka mäns andel av föräldraledighet och fungerar som en ekonomisk förstärkning för föräldrar.

Det är långt kvar till ett jämställt uttag av föräldraledigheten, och även om ekonomisk kompensation kan bidra, räcker det inte. Av alla föräldrar som utnyttjat föräldrapenningstillägget i Gävleborgs län är 66 procent kvinnor. För att öka jämställdheten krävs en arbetsmarknad med heltid som norm, färre otrygga anställningar och bättre arbetsmiljö i kvinnodominerade yrken. LO:s rapport visar att många berättigade till ersättningen inte ansöker om den. Arbetsgivare har enligt avtalet skyldighet att informera om FPT, men inte att anmäla in. Både arbetsgivare och lokala fackföreningarna kan bli bättre på att informera.

LO drar slutsatsen att tillägget är ett viktigt tillskott i vardagsekonomin för nyblivna föräldrar med små ekonomiska marginaler. Till sist är det viktigt att påpeka att det bara är anställda med kollektivavtal som har rätt till föräldrapenningstillägget. Därför är det avgörande att företag tecknar kollektivavtal för att få ta del av FPT.

Kjell Andersson

försäkringsansvarig LO-distriktet Dalarna och Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons