Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellanskog odlar myter igen

/


23 december skriver Skogsägareföreningen Mellanskogs ordförande Karin Perers, och tillika centerpolitiker om att det är dags att vakna upp!

Annons

Hon påstår att vidsträckta skogar redan nu bidrar med timmer, massaved, biobränsle och underbara naturupplevelser för enskilda personer och växande ekoturism.

Mellanskog odlar myter igen, ty de vidsträckta skogarna Perers talar om, existerar inte i längre i verkligheten. Sjumilaskogen är borta; kalhuggen, sönderkörd av 60-tons maskiner, brutalt byggda skogsbilvägar, kalhuggna bergssidor, avskogning, avfolkning och ödelagda byar. Ett vandaliserat skogslandskap, applåderat av Centerpartiet och LRF. För den som vill se verkligheten rekommenderas en flygtur över Sveriges skogslandskap.

Mellanskogs ordförande och centerpolitikern påstår bland annat att ”förändringar i brukande och naturhänsyn i dag kan på allvar avläsas först om några årtionden.”

Faktum är dock att 200 forskare i ett upprop riktat till riksdag / regeringen varnar för biologisk utarmning / hotade ekosystemtjänster. Statens Naturvårdsverks visar att regeringens och riksdagens uppsatta miljömål ”Levande Skogar” inte kommer att uppnås 2020 om fem år!

ArtDatabanken säger att Rödlistan visar att förlusten av biologisk mångfald i skogen fortsätter.

Det här känner naturligtvis ordförande i Mellanskog och centerpolitiken Karin Perers till, men hon fortsätter skriva om annat än det verkligt alarmerande med svensk skogspolitik att den gren det svenska skogsbruket och skogsnaturen sitter på snart helt har sågats bort av just det! Det svenska skogsbruket!

Forskaren BG Johansson skriver i Biodiverse 2013 (Centrum för biologisk forskning. SLU): ”Om man inte kan vara överens om vissa grundläggande fakta, om viken åsikt som helst om hur verkligheten ser ut är lika sann eller falsk som en annan, finns inte längre någon möjlighet att ta beslut på en objektiv grund.

Vetenskapen må beskyllas för att vara vår tids religion, men att inte basera viktiga beslut på vad vi faktiskt vet utan istället på vad som gynnar vissa politiska eller ekonomiskt starka intressen, är skrämmande.”

Göran Rönning

samhällsdebattör som i fyra decennium sett

skogskövlingen accelerera

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons