Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men obehöriga lärare sitter säkert!

Gävle kommun, vad håller ni på med? Vi håller på att förlora en av skolans bästa lärare.

Annons

Gävle kommun talar om att det är viktigt att ha rätt kompetens i skolan. Men ge mig då en vettig anledning till att ni inte ser över gruppen ”obehöriga lärare” när ni ska till att varsla. Hur kan obehöriga lärare sitta säkert medan personer med rätt kompetens och uppemot tio års erfarenhet som lärare få gå?

Gävle kommun menar att de som arbetsgivare ”får stå sitt kast” som råkade anställa icke behöriga lärare. Vilket inkonsekvent resonemang! Ska man då inte stå sitt kast även när det gäller andra anställningar? Och vad som är ännu mer anmärkningsvärt är att i gruppen varslade lärare så finns möjligheten att några personer blir om- placerade med omedelbar verkan (det vill säga nu i januari) för att ta ett annat arbete – vilket som helst i kommunen. Dessutom blir den omplacerade läraren av med sin lön och får ta den lägre lön som hör till det nya jobbet.

Är det här en personalpolitik att vara stolt över? Värdegrund är det ju populärt att tala om i skolans värld – man kan ju undra hur den ser ut i Gävle kommun.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons