Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer lön till alla!

Nu är jag trött på allt gnäll om sjuksköterskornas löner. För några månader sedan läste jag ett reportage i Arbetarbladet där nyutbildade psykiatrisköterskor inte kunde förstå att en del skötare hade högre lön än dem, de som hade högskoleutbildning.

Annons

Det anser jag inte är fel, att vissa skötare med lång erfarenhet har kommit upp sig lönemässigt. En del skötare utbildar sig även inom sitt yrke och breddar på kompetens. Undersköterskor och skötare ska inte underskattas för arbetet de gör.

Härom veckan läste jag reportaget i Arbetarbladet om distriktssköterskorna i Sätra som återgått till sina arbeten efter strejk. De har mage att jämföra sig med undersköterskor, köksbiträden och lokalvårdare och menar att de har så låg lön fast de studerat i flera år. Köks- biträden och lokalvårdare har en ingångslön på cirka 15 000 kronor och ett lönetak på cirka 20 000 kronor.

Alla yrkesgrupper har ett lönetak och så småningom kommer ni att ha mycket mer i lön än de som städar och diskar. Det är bättre att ni jämför er med yrkesgrupper med högskoleutbildning och inte de som har lägre utbildning. Alla vill ha mer lön. Så nu får vi hoppas att sjuksköterskorna får några tusenlappar mer i plånboken så de slipper känna sig som köksbiträden med högskoleutbildning.

En skötare som vill ha mer lön!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons