Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mera valfrihet i ett tillgängligare Gävle!

Valfriheten är central för oss i Allians Gävle.

Annons

 Allians Gävle tänker göra allt vad vi kan i Omvårdnadsnämnden för att öka inflytande och valfrihet för den enskilde i Gävle fram till valet 2018. Vi har redan börjat och beslutat om att Omvårdnad Gävle ska återställa Villa Milbo, för anhörigavlastning utan biståndsbeslut, efter S, V och MP försök till att strypa valfriheten under förra mandatperioden.

 Allians Gävle har beslutat att bygga bort köerna för alla typer av omsorgsboende till 2018. Detta sker bl.a. med hjälp av privata vårdföretag som bygger i Gävle. Alla vill att köerna ska bort men frågan är varför S, V och MP har låtit gamla och sköra vänta så länge på ett boende under deras långa, för långa, maktinnehav i staden?

 Allians Gävle har också låtit Omvårdnad Gävle starta en utredning för att införa valfrihetssystem inom äldreboende. Huvudsyftet är att öka valfriheten och att höja kvaliteten, samt att stimulera utveckling och nyetablering av lokala företag.

 

Men Allians Gävle vill mera fram till valet 2018 mycket, mycket mer! Allians Gävle vi ha en riktad satsning på att specialutbilda hemtjänstpersonalen för att bättre kunna hjälpa de äldre med nyttig och aptitlig mat.

 Allians Gävle vill ha en rikta utbildningssatsning avseende munhälsa. Forskning har visat att dålig munhälsa kan leda till undernäring och till dödliga sjukdomar för den som är gammal och hjälplös.

 Allians Gävle vill öka valfriheten inom hemtjänsten. I Gävle kommun har vi idag tretton godkända utförare av hemtjänst genom aktivt arbete ska gruppen ökas. För att än mer stärka den enskildes möjlighet till inflytandet och delaktighet vill vi under 2016 starta arbetet med att inför en hemtjänstcheck.

 Allians Gävle vill öka valfriheten inom den dagliga verksamheten. Självklart ska de äldre i Gävle själv kunna välja vilken verksamhet de vill delta i. Äldre ska ges rätt att välja dagligverksamhet efter intresse och engagemang.

 Allians Gävle vill utreda att samla frågor rörande funktionsnedsättning till en förvaltning. Ett samlat ansvar som ger möjlighet att ha en och samma handläggare. Under det år som gått har vi kunnat se vid utredningar och beslut att personer med funktionsnedsättning lätt sätts på undantag, t ex vid skolutredningen i Sätraskolområde och vid beslut om nya skolskjutsregler.

 Mera valfrihet i ett tillgängligare Gävle!

 Anders Jansson (M)

omvårdnadsnämnden

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons