Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Någon som vill göra uppror?

En lördag nyligen fick jag fullt klart för mig att UL inte hade passagerarnas intressen för ögonen när de satte ihop den nya tidtabellen för Upptåg och bussar.

Annons

Att vi söder om Skutskär har fått kraftiga och oacceptabla försämringar har vi vetat länge, men detta tar nästan priset.

I den nya tabellen har 838:an söderut tagits bort helt på helgerna.

Den ska ersättas av Upptåget är det tänkt. Från Skutskär kan vi byta till 501:an som går i skytteltrafik mellan tåget och Gävle. När jag kom till Skutskär med tåget för att ta bussen fram till Folkets Hus i norra Skutskär upptäckte jag att bussen hade avgångstid 17.22. Tåget kommer in 17.25.

Det är två tåg under helgen som kommer in tre minuter efter att bussen gått och det verkar inte UL anse vara något problem.

De kör ner en buss till tåget som bara har en uppgift, nämligen att plocka upp tågresenärer. Sen går den innan tåget kommer in!Landstinget har skjutit till pengar till UL och vad jag förstår kommer de att användas för att förbättra tågtrafiken Tierp–Upplands Väsby.

Trafikanter och skattebetalare södra Skutskär–Marma får inte en endaste liten munsbit av den kaka som så generöst skulle delas ut med bättre Upptåg.

Är det någon som är intresserad av att göra ett uppror mot denna sanslösa orättvisa så hör av er till mig.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons