Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När snålheten bedrar visheten

Annons

Regeringen har beställt en utredning av Vägverket i akt och mening att få höra att skattekontrollmärket kan avskaffas och statskassan spara 50 miljoner.

Det har följdriktigt också Vägverket föreslagit regeringen trots att de remissinstanser, främst myndigheter, som har ett ansvar för trafiksäkerhet och skatteintäkter sågar förslaget.

Det gör MHF också med tanke på hur många fler fordon med körförbud som kan tänkas passa på tillfället att köra på vägarna.

Ogiltigt eller obefintligt skattemärke är ett urval för polisen att söka kontakt med föraren vilket säkert ofta leder till ett och annat ingripande även mot rattfyllon.

En av mina bekanta, blev på detta vis stoppad av polisen i tro att han kört för fort, men så var det inte utan polisen ville upplysa om att bilen var belagd med körförbud. Det hade han ingen aning om, men visst hade han missat besiktningstiden då kallelsen kommit bort i samband med en flytt.

I Sverige finns det 4,7 miljoner fordon på våra vägar. Skatteintäkterna utgör 10 miljarder. Besparingen sägs vara 50 miljoner.

Om 25 000 fler kör utan att betala skatten är hela besparingen borta.

Dessutom säger Vägverket att beloppet är avsett att överföras till den nya Transportstyrelsen. Det minsta man kunde begära är väl att besparingen går tillbaka till bilisterna!

BengtOlof Bokström,

Gävle MHF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons