Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni borde börja med att kartlägga SD

Annons

Rakt på med Jimmie Åkesson. Jimmie Åkesson (SD) försöker ta åt SD äran av att regeringen gjort inskränkningar i flyktinginvandringen. Det kanske finns anledning att påpeka att SD började sin kampanj mot invandringen med att kräva att våra gränser skulle stängas för alla icke etniska svenskar. Det är lätt att vara Sibylla när det man befarat redan skett.

EU bildades för att försäkra Europas stater mot förödande krig inom Europa. Det var huvudargumentet som gjorde att det blev ja vid folkomröstningen. Sedan dess har det inom alla stater tillkommit partier som bekänner sig till extremhögern, nazismen, vänsterextremister och allt vad partier som inte godtar den parlamentariska parlamentarismen som styrelseform.

I Sverige bildades SD som ett konkurrensparti till det socialdemokratisk partiet av missnöjda väljare som inte fick som de ville. Grunden var egentligen rester av de nazistpartier som hade funnits under andra världskriget. Det hade efter att folkhemstanken krakelerat skapats ett tänkesätt att alla ska ha frihet att leva efter sin egen åsikt.

Självförverklingstanken. Eftersom den tanken är omöjlig i ett land med ett demokratiskt styrelseskick så har många väljare anslutit sig extrema partiyttringar i tron på att de ska lösa problemen. Dessa partibildningar har endast en fråga och det finns inga möjligheter att styra ett land med endast en fråga, särskilt som dessa partier ställer som krav att alla andra ska rösta på denna fråga för att de skall medverka i andra frågeställningar. SD är ett extremt högerparti som dessutom visar intolerans mot människor med annan tro,annan hudfärg eller annan politisk åsikt. Jimmie Åkesson är en hal ål att intervjua men den här gången råkade han möta en utfrågare som var påläst varför han ofta fick ta till det vanliga argumenten att han inte läst alla tal i valrörelsen. När han fick höra filmfsekvenser från SD:s valtal gled han undan med att han inte hört eller läst dem och därför inte kunde ta ansvar . Det betecknande var att han inte heller tog avstånd från uttrycken som att invandrare våldtar och mördar.

När han fick frågan om varför han i ett uttalande sagt att SD nu lämnar parlamentarismen och tänker gå ut till medborgarna och agitera för en folkomröstning. Hade han som vanligt bara undanflykter .

När det gäller frågor om ekonomi och juridiken mellan vad riksdagen får bestämma över kommunerna om verkade  han helt okunnig. Riksdagen skulle öronmärka alla pengar som riksdagen beslutade förse kommunerna som extraanslag. Kommunerna fick inte använda dessa anslag till något annat. Det är en metod som andra regeringar försökt, till exempel Wärnerssonpengarna. De flesta kommuner struntade i öronmärkningen och använda pengarna till annat i den kommunala budgeten. Det finns ingen lag som förbjuder dem heller.

Partier som villkorar sina krav på åtgärder kan aldrig sköta regeringsmakten utan kan endast fungera i en diktatur. Det var väl inseendet om detta som han sa att när han “tar” över makten så kommer besluten.

 Jag lyssnade lite sporadiskt på SD:s Landsdagar och fick höra ordföranden för Ungsvenskarnas parti som är en underorganisation till det stora partiet SD. Ett fult övertramp gjorde han sig skyldig till när han beskyllde de liberala ungdomsförbunden i Sverige för olika otrevliga åsikter som månggifte och att de vill kunna ha sex med sina djur.

Det var inte i  samtal med någon likasinnad utan med  deras ordförandes tal till deltagarna i Landsdagarna vilket ger uttalandet extra tyngd. Det gällde tydligen inte MUF.

 Den som föredrog SD:s Industri satsning var ingen dålig spåman när han påtalade att under de andra partiernas maktinnehav så flyttade den svenska storindustrin ut för att de var missnöjda med den förda politiken.

Det skulle de nu ändra på. (Kanske med hjälp av ledare inom storindustrin vilket vara vad som skedde med Henry Fords och Kruppägarens stora anslag till Nationalsocialisterna i Tyskland)

Det var inte så svårt att agera Sibylla när en återflyttning till Sverige redan börjat och den sker för att det inte längre är lönsamt att vara kvar i de tidigare låglöneländerna.

Då är Sverige tydligen bättre trots den socialdemokratiska regeringens politik. Vad som skett var en utflyttning för att utnyttja de låga lönerna och de dåliga arbetsvillkoren. Det utnyttjandet kanske hade det goda med sig att Låglöneländerna har fått högre levnadsstandard. Så till vida är ett utnyttjande av låglöneländerna en drivkraft för att förbättra livsvillkoren i världssamfundet.

Ett annat uttalande av Jimmie väcker tankar: Han vill Kartlägga muslimerna. Det kanske borde börja med att kartlägga SD för att få reda på hur mycket av deras förflutna som finns kvar i deras nuvarande politik

Vad som är oroande i den nuvarande politiska situationen är att storfinansen inom den svenska industrin nu liksom på 30-talet i Tyskland verkar hålla på att glida över till SD:s extrema högerpolitik.

 Jimmies kupp till Landsdagarna där han ensam ville ha makten. Inga vice eller andre vice ordförande skulle utses. Det misslyckades och han fick avslag.

Vad jag inte kan förstå är hur den upplysta den svenska väljarkåren fortfarande kan rösta på SD efter allt som kommer fram av deras brist på politisk samverka, det vill säga demokrati och parlamentariskt styrelseskick.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons