Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni tycks inte ta problemet på BB på allvar

Svar till Hannah-Karin Linck (C)

Annons

26 augusti skrev Hannah-Karin Linck (C) ett svar på min insändare om bristerna på länets BB- avdelningar. Eftersom hon inte gav några svar på frågorna jag ställde så ställer jag dem igen:

Fråga 1: Hur kommer det sig att man inte har kapacitet att ta emot höggravida kvinnor på våra sjukhus?

Fråga 2: Varför har ni inte sett till att säkerställa att tillräckliga resurser finns inom förlossningsvården för våra invånare?

Det är två enkla frågor som du som ledande centerpartist inte vill svara på, ynkligt. Svaren borde du ha som sitter i Regionledningens majoritet.

Du hade sakfel i ditt svar till mig då Sjukvårdspartiet lade mer pengar till vården i sin budget för 2016 än majoriteten och inte mindre som du påstår. Det är bra att vara påläst innan man uttalar sig.

Men du har helt rätt i att jag sitter som ersättare i Regionstyrelsen och som ordinarie i Hälso- och sjukvårdsnämnden på uppdrag för Sjukvårdspartiet. Informationen som vi i opposition får är ofta friserad och tillrättalagd för den stämmer dåligt ihop med vad personal och patienter berättar.

Du sitter däremot i majoritet och styr resurserna till vår sjukvård och när patienter och personal slår larm om att de inte kan ta emot gravida kvinnor vid våra sjukhus så måste någon agera. Du och dina kamrater i majoritet tycks inte ta problemet på allvar men faktum kvarstår, det saknas personal, de som arbetar tvingas arbeta alldeles för mycket och söker sig till andra arbetsgivare och detta innebär att patientsäkerheten är hotad!

Jag blir uppriktigt förbannad då du påstår att jag går ut och sprider rädsla i befolkningen när det enda jag vill är att få en väl fungerande sjukvård där länets patienter kan känna sig trygga. De som verkligen blir fyllda av rädsla och skräck är de gravida kvinnorna som ska föda barn men inte får plats på något sjukhus vare sig i länet eller utanför. Denna situation skulle nog skrämma slag på vem som helst, även dig Hanna Karin. Så nu ber jag ödmjukast om ett svar på mina frågor samt åtgärder som förhindrar att fler kvinnor behöver fara illa i framtiden.

Henrik Olofsson (SVG)

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons