Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Och den ljusnande framtiden är vår?

/

Nu har klockorna ringt för sommarlov.

Annons

Det gör de i ett läge där en skola som håller måttet och rustar eleverna är en förutsättning för ungas inträde på arbetsmarknaden. Och det gör de i ett läge där Sveriges regering riktar en skattechock mot just de företag som vågar satsa på en ung person utan arbetslivserfarenhet. Moderaterna vill mer för Gävles ungdomar.

 En fullgjord gymnasieutbildning är central för varje ung person att ha med sig till den första anställningsintervjun. Då är det viktigt att varje elev som går ur grundskolan har de kunskaper som krävs för gymnasiet. Tyvärr har vi en regering som bortprioriterar skolan – viktiga allianssatsningar som extra matematik, tioårig grundskola, högre lön för förstelärare och fördubblat antal förstelärare i utanförskapsområden – blir i och med vänsterregeringens vårbudget inte av. Istället för satsningar på jobb och skola går de stora satsningarna till utbyggda ersättnings- och bidragssystem.

 Vi vill att fler ungdomar ska få större möjligheter till det viktiga första jobbet. Och jobb skapas främst i företag som vågar anställa en person till. Därför är de nedsatta arbetsgivaravgifterna viktiga. Vi vill även att fler unga ska ges möjlighet att starta företag genom starta eget-bidrag till personer under 20 år.

 Framtiden för våra ungdomar måste vara den mest prioriterade frågan. Tyvärr riskerar vänsterregeringens politik att slå undan benen för de ungdomar i Gävle som nu går på sommarlov med drömmar om framtiden.

Elisabeth Svantesson (M)

arbetsmarknadspolitisk talesperson

Inger KällgrenSawela (M)

kommunalråd i opposition

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons