Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Offra inte Gävles skola

Annons

Apropå sparkraven på 1,5 miljoner kronor inom barn- och ungdomsnämnden, de minskade platserna på resursskolorna och flytten av adhd-barn till vanliga skolor.

Jag frågar mig om inte politikerna och enhetschefen i Gävle kan enkel matematik? Hur kan man tro att besparingarna inte kommer att påverka eleverna -– när de får minskade resurser? Utifrån artikeln i tisdags kommer den stora besparingen i åtgärder göras av minskade kostnader för lokaler, skolskjutsar, skolassistenter, kost- och städpersonal och skolledare. Det vill säga eleverna kommer att drabbas hårt.

Hur vore det om barn- och ungdomsnämnden tog en titt på den politiska hetpotatisen Elevstödet, för att bara nämna några av besparingarna genom stora lokaler, städpersonal, telefonist, tjänstebilar, samordnare, chefstjänst etcetera.

När Elevstödets personal sitter ute på skolorna under rektorerna sparas enorma pengar som dessutom kommer att gagna eleverna i Gävle kommun. Om de anställda inte vill vara ute i verksamheten så byt ut personalen. Gävles politker, agera nu!

Offra inte Gävle kommuns skola för tidigare fina utredningars beslut.

Arg mamma

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons