Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orättvist på Sommarkväll

Annons

Förra onsdagen var jag och min flickvän på Stortorget i Gävle för att kolla på vad Sommarkväll hade att erbjuda. Man kan undra vart alla Gävlebor håller hus i vanliga fall, gud så mycket folk som hade lockats ut!

Men just det leder till ett problem, ett problem som fick min mage att vrida sig i tusen varv. Vi står mitt i smeten och kollar på Caracolas färglada klänningar och lyssnar till svängiga poplåtar.

Brevid mig kommer en familj med en rullstolsburen flicka i åtta- till tioårsåldern. Hon har inte en chans att se vilka som står och sjunger på scen. Hon har ingen möjlighet att få se vad det är alla jublar så mycket åt, eller se den avslutande regnande konfettin.

Det spelar ingen roll att mamma håller i henne medan hon försöker stå på rullstolen, hon ser likväl inget. ”Mamma mamma, jag ser inget!”

Vad tänker arrangörerna på? Varför kan det inte finnas en liten inringad yta för rullstolsburna eller pensionärer som måste sitta ner? Varför utnyttjar inte Brända Bocken sin övervåning till något som kan hjälpa handikappade att också få vara med om Sommarkväll på onsdagar?

Jag fick i alla fall riktigt ont i magen. Varför reagerar ingen? Varför engagerar sig ingen? Skärpning, det är 2008!

Mikael Brodin

19 år

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons