Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prioritera våra barns klassrum!

Annons

Gävles elever presterar sämre än riksgenomsnittet och utbildningsnivån behöver höjas för att möta arbetslivets krav. Det finns flera orsaker till varför eleverna i Gävle presterar sämre än riksgenomsnittet. En nyligen presenterad undersökning visade att buller och störande ljud påverkar skolelevers inlärningsförmåga. Är klassrummet bullrigt på grund av störande bakgrundsljud från ventilation eller liknande och har dålig akustik försämras möjligheterna rejält att prestera bra. Undersökningen visade vidare att barn i klassrum med bra akustik presterar ungefär dubbelt så bra som elever som sitter i klassrum med dålig akustik och störande bakgrundsljud. Det handlar även om lärarnas arbetsmiljö och möjligheter att undervisa.

En annan undersökning som Gefle Dagblad publicerat visar att Gävles skolor är rejält slitna och behöver rustas upp. Elever i Gävle sitter i klassrum som behöver renoveras, är slitna och dåligt anpassade till dagens verksamhet. Utbildningsförvaltningens rapport påvisar att det finns ett renoveringsbehov och nybyggnadsbehov fram till år 2022 motsvarande 750 miljoner kronor. Det här oroar oss från Sverigedemokraterna. Vad anser då Socialdemokraterna som styr? De hoppas och tror att skolan ska förändras till den milda grad att klassrum inte längre ska behövas i lika stor utsträckning. De menar på allvar att skolan ska gå från lärarlösa lektioner till lektioner utan klassrum och utan lärare?  

Ska vi lyckas möta framtidens utmaningar gäller det att prioritera rätt och att prioritera våra barns skolgång är viktigt på alla sätt och vis. Vi från Sverigedemokraterna har svårt att tänka oss att låta barn prestera sämre, misslyckas och slås ut i samhället på grund av att skolans lokaler har dålig akustik, är slitna eller för att det är stökigt i klassrummet. Priset är på tok för högt, för varje enskilt barn men även för samhället. Det finns pengar om vi prioriterar annorlunda.

Richard Carlsson (SD)

kommunalråd i opposition

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons