Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat sjukvård är mycket bättre

Annons

Nu får ni snart skärpa till er i landstinget och då speciellt ni politiker. Nu har man gått till beslut om en ny budget och de borgerliga fick flest röster. När man sedan ska genomföra den borgeriga budgeten, då hoppar centern av och bjuder in sossarna till samarbete.

Varför ska man vara med i en borgerlig sammanslutning och lägga budget när man sedan hoppar av? Det här är lurendrejeri på högsta nivå. Ett rejält svek.

Har man ordnat ett samarbete olika grupperingar emellan får man fasen fortsätta att driva det tillsammans.

I och för sig har det ingen betydelse hur ni gör för Svante Lönnbark, landstingets direktör, är alldeles för stark för er. Vem det än är som kommer till makten kommer han att driva igenom sina idéer. Så har han gjort hela tiden när han lindat Knapp och Co runt sina fingrar.

Egentligen behöver sjukvården inte er politiker, som ledningsgrupp. Ni är bara till besvär. Ni käbblar och kommer aldrig till bra beslut.

Sjukvården borde få en ny företagsledning bestående av duktiga ekonomer och strateger från näringslivet. En ledningsgrupp på fem–sex personer. De skulle sedan få sig tilldelat 80 procent av förra årets budget för att driva hela sjukvården i länet. Med dessa pengar skulle de lätt kunna ordna en riktigt bra sjukvård.

Som bevis på denna idé är det bara att titta på de privata sjuhusen som finns. Dit får man komma omgående och få omhändertagande och operationer genomförda. Man får dessutom ett mycket trevligt och omtänksamt emottagande.

Då undrar man naturligtvis varför våra sjukhus i länet ska ha årslånga köer, inte vara speciellt kundvänliga och så dyra.

Nej, en riktig revolution borde till inom sjukvården och den är inte ni landstingspolitiker kvalificerade till att utföra. Sätt er på läktaren och titta på när en kvalificerad ledningsgrupp från näringslivet driver sjukvården. Men det är väl bara en dröm.

Ont i magen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons