Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rannsaka er själva fp!

Svar till ”Bara fp vågar” (Arbetarbladet 26 oktober).
Folkpartiet tar plats i det politiska kylskåpet även 2010.
Anders Lundström, ersättare för folkpartiet i kommunfullmäktige i Älvkarleby, skriver 26 oktober att han undrar vart Älvkarlebyalliansen tagit vägen.

Annons

Han anser att den allmänborgerliga väljaren måste känna sig vilsen då denne tittar ut över Älvkarlebys fullmäktigeförsamling.

Skulle jag vara Lundström skulle jag mer vara orolig över vilken väg folkpartiet slagit in på.

Som borgerlig väljare borde man undra vad som är på gång i och med det nya samarbetet folkpartiet-Kommunens Väl. Lundström känner väl till att Kommunens Väl öppet deklarerat sig som ett icke borgerligt parti. Det måste väl då bli ett slags vänsterparti, i synnerhet som grunden till partiet bestod i missnöjda socialdemokrater.

Hur Lundström ska kunna föra en ”rakryggad” borgerlig oppositionspolitik i det samarbetet ska bli intressant att se. Han pratar också om socialdemokraterna och moderaterna som ”ler och långhalm”, ”mysig stämning” och ”hand i hand”.

Jag kan lova att Älvkarlebyalliansen står på egna ben. Vi försöker driva den politik som vi tillsammans gick till val på 2006. Relativt framgångsrikt blev ju valresultatet för Älvkarlebyalliansen så några väljare måste tydligen tro på vårt politiska budskap.

Här kanske folkpartiet och Lundström ska stanna upp och erinra sig sitt eget valresultat.

Ni hade tre mandat inför valet, ni skulle få sju till åtta mandat efter valet, allt enligt er egen gruppledare. Resultatet blev att ni tappade ett mandat ned till två. Således ett ganska dåligt resultat.

Den allmänborgerlige väljaren kanske såg andra alternativ? Här har Lundström grunden till den politiska vardag folkpartiet lever i denna mandatperiod.

När ni dessutom straffade ut er samarbetsmässigt, ur Älvkarlebyalliansen inför valet 2006, kan du ju räkna ut att med två mandat av 31 blir det svårt att få platser i nämnder och styrelser.

Då gäller det att gilla läget. Det är märkligt att folkpartiet har så svårt att smälta detta. Allt faller tillbaks på er själva, främst orsakat av ett internt politiskt ledarskap inom folkpartiet i Älvkarleby som omöjliggjorde ett politiskt samarbete med Älvkarlebyalliansen.

Rannsaka er själva och sluta med att döma moderater, centerpartister, miljöpartister och kristdemokrater för vårt politiska arbete.

I vardagspolitiken i en liten kommun som Älvkarleby hamnar många politiska frågor i ett enigt synsätt, vad är fel i det?

Om socialdemokraterna säger att himlen är blå kan ju inte vi hävda att den är röd bara för att vara i opposition.

Har Lundström och folkpartiet ett sådant synsätt kommer ni att sitta i det politiska kylskåpet även efter nästa val 2010.

sammankallande för Älvkarlebyalliansen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons