Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt kompetens på rätt plats?

Annons

Ockelbo kommun går nu in och hyr den tomma konsumlokalen av det kommunala bostadsbolaget Ockelbo Gårdar, vilket är bra för bostadsbolaget men det är samtidigt ett underbetyg till dess förmåga att hitta lämpliga hyresgäster!

I gårdagens Arbetarbladet säger kommunalrådet i Ockelbo Magnus Jonsson (S) ” ...vi måste agera snabbt och effektivt för att säkra en levande handel kring det nya torget”.

Om inte bostadsbolaget kan hitta en intresserad hyresgäst, förutom kommunen själv, hur i hela världen tror då kommunalrådet, med flera, att kommunen själv ska göra det?

Det som var så pass svårt att bostadsbolaget härom året fick tillsätta en projektledare enbart för att utreda möjligheterna att hyra ut lokalen, en lokal som stått tom sedan början av 2013!

Vi liberaler har gett förslag om att exempelvis bygga om den gamla konsumlokalen till bostäder, då det finns en stor efterfråga på bostäder. Ett annat förslag har varit att likt en inkubator skapa lokaler för nyföretagande men som vanligt har våra framåtriktade förslag mötts med kalla handen. 

Jag kan förstå att det kan finns ett motstånd mot att anamma liberala förslag men om exempelvis kommunen eller bostadsbolaget lyfte blicken och kontaktade sin grannkommun, och sina partikamrater i, Gävle tror jag de kunde beskriva vad Gavlegårdarna gjorde när man byggde om affärs- och kontorslokaler till bostäder i Valbo centrum.

Men det är klart att om man lägger stor summor på att skapa en nytt fint tomt torg så passar det nog bra med tomma lokaler också!

Stig Mörtman (L)

Ockelbo

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons