Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regionledningen spelar ett högt spel med höggravida kvinnor som insats

Annons

Det är med bestörtning man får ta del av den situation som råder på våra två förlossningskliniker i Hudiksvall och i Gävle (Utifrån Ljusnans artikel, 11 augusti 2015).

När majoriteten stängde akutsjukvården i Bollnäs 2002 garanterades att Gävle och Hudiksvall skulle ha kapacitet att ta hand om alla patienter, så har det inte blivit.

Att det är fullt på våra två sjukhus är ju helt otroligt, man äventyrar höggravida kvinnor som tvingas fara runt mellan städer med svåra värkar och stor risk för komplikationer i jakten på ett sjukhus som kan ta emot dem.

Sveket mot väljarna är enormt då majoriteten inte lyckats med sitt uppdrag att leverera en bra förlossningsvård där alla får plats. Att höggravida kvinnor blir nekade att komma in på ett BB är skrämmande och oacceptabelt, det visar på ett politiskt misslyckande.

Majoriteten borde skämmas och det är ju som bekant Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet som styr och dessa borde ha sett till att det finns resurser i vården.  Regionledningen spelar ett högt spel med de höggravida kvinnorna och deras barn som insats.

Att stänga BB i Bollnäs visar sig återigen vara fel, så se till att det blir mer resurser inom sjukvården och att BB i Bollnäs återöppnas.

Två frågor till Hanna-Karin Link (C):

Hur kommer det sig att man inte har kapacitet att ta emot höggravida kvinnor på våra sjukhus?

Varför har ni inte sett till att säkerställa att tillräckliga resurser finns inom förlossningsvården för våra invånare?

Henrik Olofsson

Sjukvårdspartiets ledamot i

Hälso- och Sjukvårdsnämnden

Region Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons