Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga varsel i Gävleborg

För en tid sedan kunde man läsa stora rubriker i en av våra större kvällstidningar, med texten – Antalet varsel haglar över Sverige och Maud Olofsson är alldeles tyst.

Annons

Äntligen är hon tyst, tänkte säkert många människor som tröttnat på hennes till synes innehållslösa politik. Men jag kan tycka att Maud har valt fel tillfälle att tiga, det är nu det behövs handling.

Vän av ordning måste ändå fundera över vad näringslivsministern faktiskt uträttar när det gäller att verka för alternativa jobb när företag försvinner eller tvingas att dra ner på produktionen, men kanske ändå mer vad ministern gör för att motverka att företag halveras eller läggs ner.

Arbetsförmedlingen presenterade nyligen statistik som visar rekordsiffror när det gäller antalet varsel i Gävleborgs län. Hittills har 1 720 personer berörts av varsel vilket ska jämföras med 695 vid samma period föregående år – en ökning med 240 procent.

När kommer det något som helst initiativ från näringslivsministern Maud Olovsson för att trygga och öka sysselsättningen samt bromsa rekordökningen av antalet varsel i Gävleborgs län?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons