Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rensa upp spåren i Hemlingby

Jag är sedan en tid tillbaka inflyttad till Gävle genom mitt jobb. Jag stortrivs i stan och njuter i fulla drag av alla evenemang och kulturella inslag som Gävle formligen sprudlar av. Det märks att vi har väldigt aktiva kommunpolitiker och det blir extra tydligt då man kommer från en mindre stad där det inte alls anordnas saker i samma utsträckning.

Annons

Det finns dock en sak som förbryllar mig och det är motionsslingorna.

Jag härstammar själv från Borlänge med inte ens hälften av antalet invånare som Gävle har. Men många motionssträckor finns det som fungerar och är fina.

Då jag först upptäckte Hemlingby var det som en befrielse för en friluftsmänniska som jag. Jag formligen älskar att både gå och springa i skog och mark.

Börjar man dock skrapa under ytan så är det inte alls så skött som det först kan verka. Att 2 kilometers- och 5 kilometersspåren är välskötta är kanske inte så konstigt då de flesta väljer dessa sträckor.

Själv löptränar jag inför bland annat Lidingöloppet så jag vill helst tillrygga lägga sträckor som 10 kilometer samt 15 kilometer för att få den träning som behövs inför ett sådant lopp. Jag har nämnt för några av mina träningsintresserade vänner i området att jag löper i Hemlingby och dom ifrågasätter hur jag bär mig åt, då det formligen vimlar av stora rötter och stenar längs med hela banan.

Jag struntade i deras varningar och det slutade med ett sjukhusbesök med spräckta knän någon vecka senare.

Jag har ”bitit ihop” och sprungit mina sträckor i Hemlingby 3–4 gånger i veckan men nu är det inte ens möjligt längre. Stigarna har vuxit igen och efter det kraftiga regnandet som varit är stora delar av spåren helt under vatten.

Självklart kan jag förstå att regn förstör spåren, det är naturligt, men det skulle behöva rustas och rensas ut med banorna. Nya markeringar för att märka upp spåren samt att gräset måste ansas.

Det borde vara viktigt för varje kommun med någon som helst självaktning att man i dessa hälsomedvetna tider har motionsslingor som fun- gerar för allmänheten.

Löpare utan bana

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons