Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete ger resultat – även för mp!

Annons

Nej, László Gönczi, vi i miljöpartiet i landstinget är absolut inga förlorare. Vi behöver därför inte utse någon syndabock, utan konstaterar bara att ansvaret för det som hänt i landstinget vilar tungt på dig, rent sakligt sett.

Vi har anledning att känna oss som vinnare för vad vi åstadkommit efter sex år i s-v-mp-majoriteten. Det finns alltså flera bevis på att samarbete kan förändra verkligheten i den riktning vi i mp vill. Just nu rullar de positiva nyheterna in när det gäller mp:s ansvarsområde ”miljö och folkhälsa”. Bara de senaste veckorna har följande hänt:

Radion har haft reportage om landstingets ambitiösa arbete med det nya miljöprogrammet och de klimatmål som finns med i det. Tidigare års klimatinvesteringsarbete har belönats med över en miljon från Naturvårdsverket för kraftigt minskade kol- dioxidutsläpp i länet.

Länsfolkhälsorådet har nyligen fått förhandsbesked om nästan lika mycket pengar från Folkhälsoinstitutet. Det handlar om arbete ute i kommunerna mot tobaksbruk hos ungdomar och gäller insatser som ska göras de kommande två åren.

För klimatets skull är det speciellt positivt att patienternas resor med taxi och egen bil minskade mycket under det senaste halvåret. Detta tack vare att vi varit med och drivit på så att det numera är kostnadsfritt att åka tåg och buss till sjukvården.

Till sist kan vi bara konstatera att du väljer att bara berätta halva sanningen på två avgörande punkter. För det första var det som du beskriver som partiets svikna politik i själva verket vårt bidrag till budgetarbetet. Vi kom också en bra bit på väg, framför allt när det gällde kollektivtrafiken som fick sammanlagt 5 miljoner kronor mer.

För det andra hade vi efter förra valet ett likvärdigt erbjudande om platser även från alliansen, vilket du mycket väl vet eftersom du själv satt vid förhandlingsbordet då.

Maria Aspers,

landstingsråd, mp

Jörgen Sjöstedt,

regionstyrelsens ordförande, mp

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons