Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre omsorg är flexibilitetens pris

Annons

Heltider skärs ner till deltider. Deltider till lägre deltider. I stället för att en person sägs upp från en heltidstjänst, får flera anställda sina tjänster omförhandlade till en lägre anställningsgrad. Priset för arbetsgivarens flexibilitet är att du som anställd inte längre kan försörja sig på sina jobb och att kvaliteten i omsorgen blir sämre.

Under de senaste tre decennierna har arbetslivet inom vård och omsorg blivit alltmer otryggt. Utvecklingen har drivits på av privatiseringar och en förändrad styrning som siktar mot att pressa kostnader snarare än investera för kvalitet långsiktigt.

Kommunals nya rapport ”Flexibilitetens pris” visar att 32 procent av de anställda inom vård och omsorg i Gävleborgs län har en tidsbegränsad anställning. Och andelen tidsbegränsat anställda inom vård och omsorg i Sverige ökar för sjätte året i rad. Fastän vi vet att varenda en av länets invånare vid en tid eller annan kommer behöva de vård- och omsorgsanställdas kvalificerade, viktiga arbete, så behandlas de som att vi är helt aningslösa om deras förkrossande nödvändiga existens.

Kommunal har länge varnat för utvecklingen och nu ställs det på sin spets i och med att Frösunda Omsorg AB vann den senaste upphandlingen av sex gruppbostäder för funktionshindrade i Gävle. Entreprenörsbytet skedde den 1 februari 2016. De som jobbade vid gruppbostäderna, cirka 45 tillsvidareanställda, skulle erbjudas arbete hos Frösunda Omsorg. Strax därpå kommer kravet med personalneddragningar.

I stället för att säga upp personal ändrar Frösunda sysselsättningsgraden för de anställda. Det kan i värsta fall handla om att gå från 100 procents tjänst till 40 procents tjänst. Detta kallas att hyvla tjänster, och Frösunda använder det systematiskt. Genom detta sänker de sina anställdas chanser att kunna försörja sig på sin lön och löser istället bemanningen genom att använda visstidsanställda.

År efter år förväntas personal inom vård och omsorg fungera och leverera kvalitet utan att den allra mest grundläggande anställningstrygghet tillgodoses. Det är inte okej. Hälften av de tidsbegränsat anställda inom vård och omsorg kallas in vid behov eller arbetar per timme. Majoriteten har anställningsformen allmän visstid. Frösundas agerande riskerar att göra situationen än mer ohållbar.

Det är ett oacceptabelt och ansvarslöst beteende av arbetsgivaren. Medlemmen kan inte leva på sin lön och hamnar i ekonomisk otrygghet. Det är också svårt att förstå varför Frösunda Omsorg, medlemsföretag i arbetsgivarorganisationen Vårdföretagarna, inte vill att människor ska kunna försörja sig på sin lön? Att gå från en 100 procentig tjänst till en på 40 procent innebär att du helt enkelt inte kan försörja dig på ditt jobb. Du måste ha flera jobb, eller gå på bidrag.

Sist men inte minst innebär ökad flexibilitet för arbetsgivaren sämre kvalitet för brukarna. De får mindre kontinuitet och trygghet av stressade visstidsanställda som får veta när de ska jobba via sms och hela tiden är rädda att bli utbytta.  Frösunda Omsorg utnyttjar alltså sina anställdas situation för att ge sämre omsorg. Det är flexibilitetens pris.

Barbro Andersson

Avdelningsordförande

Kommunal Mitt

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons