Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på yrkesutbildningar gynnar Gävle

Annons

Nu sätter äntligen alliansregeringen spiken i kistan på den socialdemokratiska elitismen. Under den tid då socialdemokraterna styrde Sverige var ambitionen att så många som möjligt skulle bli akademiker. Målet var att hälften av varje årskull skulle ha börjat på högskolan eller universitetet innan de fyllt 25.

Det finns framför allt två problem med detta tänkande. För det första är inte praktiska ämnen mind- re värda än teoretiska. För det andra klarar sig inte Sverige om alla ska bli akademiker. På samma sätt som man ska kunna få chansen att läsa in högskolebehörighet, ska man kunna utbilda sig till snickare eller kock.

Behovet av yrkesutbildad arbetskraft på marknaden är stort. Inte minst i Gävle har näringslivet flaggat för att de har svårt at hitta personer med rätt kompetens. Med regeringens satsning på yrkesinriktade vuxenutbildningar, får vi i Gävle kommun en chans att åtgärda detta genom att bygga ut och förbättra yrkesutbildningarna inom Komvux med hjälp av statliga medel.

Med alliansregeringens satsning på yrkesutbildningar både i vuxenskolan och på gymnasiet, får vi äntligen ett utbildningssystem som är anpassat efter verkligheten och det kommer vi ha glädje av i Gävle.

Per-Åke Fredriksson,

oppositionsråd, fp

Ismail Osman,

ledamot i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, fp

Evelyn Klöverstedt,

ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, fp

Mats Ivarsson,

ledamot i barn- och ungdomsnämnden, fp

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons