Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska pensionärerna sitta inomhus hela sommaren?

Annons

Pensionärsföreningarna i Gävle har vid ett antal tillfällen ställt krav på tillgänglighet via kollektivtrafiken i alla kommundelar. Senast skrev vi 1 april till tekniska nämnden och krävde:

Att busslinje 16 skulle vara kvar. ”En hel stadsdel som inte har någon butik med fullsortiment av dagligvaror kan inte vara utan busslinje till köpcentrum (Fjällbacken). Tvärtom bör linje 16 gå tätare än en gång i timmen.” skrev vi.

Från PRO skrev cirka 700 under en protestlista till stöd för att linje 16 skall vara kvar.

De andra pensionärsorganisationerna lämnade också in protestlistor till tekniska nämnden. Totalt över 1 000 namnunderskrifter.

I gårdagens tidning står att linje 16 läggs ner och att linje 1 får en delvis annan linjesträckning så att den går till Fjällbackens köpcentrum.

Vi vill absolut ha linje 16 kvar som är en service- linje men den bör gå oftare än en gång i timmen för att vara attraktiv.

Pensionärsorganisationerna skrev 1 april vidare: ”att linje 11 (Sörby) måste vara kvar och linjesträckningen diskuteras så att avstånden till busslinjerna blir rimliga.”

I stället läser vi nu i gårdagens tidningar att Sörby ska få busstrafik en gång i timmen mellan

klockan 10.00 och 14.00 från någon gång i augusti. Och att även linje 17 försvinner.

Och hur ska alla pensionärer i området kunna komma på pensionärsmöten, till bibliotek, affärer, kvällsnöjen etcetera under nästa vinter?

Kommunens mål om inflytande för pensionärerna tycks vara en chimär där man låtsas positiv men bara vill ge information och aldrig ta till sig och lyssna. Vi har från pensionärsorganisationerna försökt arbeta konstruktivt men också framfört våra krav med ett stort tryck från våra organisationer bakom oss. Till vilken nytta?

Ing-Marie Hansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons