Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta hetsa mot friskolor!

Med intresse och satsning har många friskolor lyckats där andra har misslyckats. Med så många nöjda skolungdomar är det ett faktum att friskolor tar sitt ansvar, ett ansvar som alltför många gånger brustit inom den kommunala skolan. Elever gynnas av större valfrihet och möjligheter samtidigt som den svenska skolan mår bra av konkurrens. Det ska aldrig accepteras att en skola inte håller måttet.

Annons

Den politiska majoriteten i Gävle kommun lever kvar på den tid då bara stat eller kommun fick bedriva gymnasial utbildning med skattepengar. Att den rödgröna röran systematiskt röstar ned alla friskoleansökningar som riskerar att konkurrera med kommunens eget utbud visar på den inskränkta syn på valfrihet man har. I fallet Engelska gymnasiet har man till och med valt att överklaga skolverkets beslut två gånger och förvägrat ett 60-tal elever sin drömutbildning som man så förhoppningsfullt har sökt. Socialismens företrädare har i alla tider satt politiska system före den enskilda människan och det är precis vad majoriteten i Gävle kommun gör än i dag.

Det är dags att sluta hetsa mot friskolorna och i stället börja bygga upp ett skolväsende där kvalité och inte huvudmannaskap står i centrum!

Linnéa Årnevall,

ordförande

Moderat skolungdom, Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons