Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta ljuga!

Annons

Jag bara undrar. Nu sägs 30 lärare upp i kommunen, samtidigt söker Gävles största friskola (Engelska skolan) 10–11 lärare på korta kontrakt. Om personen passar in får man stanna enligt ansökan som finns på Ams hemsida.

Varför rekryterar inte denna skola behöriga och kompetenta, proffsiga lärare från kommunen? Enligt ägarinnan rekryteras lärare från Kanada som också måste lära sig svenska!

Då är min förvåning ännu mer befogad, vad blir det för undervisning på halvdan oförståelig, obegriplig svenska (vem lär sig svenska i sådan racerfart och där ordförrådet är helt utvecklat?). Måste vara otroligt språkkunniga och lättlärda lärare...

Engelska skolan har i dag 48 procent obehöriga lärare enligt Skolverket och språkförsvaret. Dessa lärare kommer att vara kvar om inte behöriga lärare och facket säger något.

Är dessa anställningsunderlag lagliga, ingen sexmånaders provanställning gäller. Det skulle vara intressant om Lärarförbundet ifrågasatte detta!

I kommunal skola är det viktigt med behörighet och kompetens, korrekta anställningar och så vidare.

Tydligen gäller inte samma regler för friskolor.

Det räcker om man pratar engelska så får man ett korttidskontrakt. Föräldrar verkar inte heller bry sig utan det är ordning och reda som är det viktigaste!

Ägaren har också en bra utdelning på våra skattepengar och det har jag inget emot, bara eleverna får exakt samma undervisning som i alla svenska skolor som är deras rättighet.

Nu vill jag ha många försvarstal från föräldrar som valt denna skolform. Det är alltid kul att höra andras åsikter i detta heta ämne!

Sveriges elit säger att Sverige är ett så rikt land. Varför måste man då ta ut så höga skatter? Varför måste man höja bensinpriset till exempel.

Fråga pensionärer och barnfamiljer om de känner sig så rika. De kämpar på för att det ska gå runt.

Och hur blir det nu om det blir en nedgång i ekonomin? Det enda vi har är skog och malm, men det är det ju flera länder som har.

Varför har man inte råd att ge sjuksköterskor med flera en riktig lön. Snart kommer det lönedumpning. Jo, man tackar.

Lis

Försök vara ärliga nu

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons