Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ in klassresan – Moderaterna är tillbaka

Annons

Utbildning ska göra människor fria. Utbildning ska öppna dörrar och bidra till ett bättre samhälle. Jag vill därför att alla gymnasieutbildningar ska ge behörighet till högskolan. Därför är jag förvånad att Moderaterna vill stoppa att gymnasieutbildningar ska ge allmän behörighet till högskolan. Moderaternas förslag är omodernt och inget som efterfrågas av Sveriges ungdomar. De vill ha frihet och valmöjligheter.

 

Moderaterna vill införa 2-åriga gymnasieutbildningar som stänger dörrar. Nu kommer många arbetarbarns möjligheter begränsas redan på gymnasiet. Moderaternas klassamhälle rycker fram i ny skepnad.

 Vad får Moderaterna att tro att ungdomar som utbildar sig till byggnadsarbetare inte vill ha möjlighet senare i livet att läsa vidare?

Jag har träffat företagare som är förtvivlade över Moderaternas inställning. De rekryterar tjänstemän bland arbetarna men då krävs det många gånger att de har en gymnasieutbildningen som ger behörighet till högskolan.

 

Vad får Moderaterna att tro att ungdomar som utbildar sig till byggnadsarbetare inte vill ha möjlighet senare i livet att läsa vidare? Nej Moderaterna, Sverige behöver mer utbildning och fler öppna dörrar. Moderaternas förslag är en återvändsgränd som luktar klassförakt.

 

Kim Söderström 

Ordförande Byggnads GävleDala

LÄS fler debattartiklar här:

Elexport – den bortglömda klimatfrågan i Gävleborg

Liberalerna: Stor brist på utbildad personal – men vår framtid är ljus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons