Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sten läggs på redan tung börda

Annons

Ett inlägg i debatten om försäkringskassans jakt på fuskare. Hur många är det som är berättigade till bidrag och som inte får ut dem?

Här är mina erfarenheter som bidragsberättigad:

Jag var i nöd. Skulle då söka bostadsbidrag. Bad försäkringskassan om hjälp att fylla i blanketten. Två år senare blev jag återbetalningsskyldig. Överklagade till länsrätten, men tvingas återbetala innan laglig prövning är gjord. I domen skriver man att jag borde ha tagit reda på reglerna (observera språkbruket!). Kan någon i dag tala om vart jag skulle ha gått? Försäkringskassan var tydligen inte rätt ställe!

Erfarenhet två: Jag flyttar från en gata till en annan gata i samma stad och meddelar Skatteverket med en flyttanmälan. Stor utredning pågick ett halvår. Bidrag innehölls. Min son blev ”gatubarn” under tiden. Var inte mantalsskriven någonstans. Uppenbart fel behandling av Skatteverket. Försäkrings- kassan innehåller berättigade bidrag på grund av ovanstående.Inte ens retroaktiv utbetalning av felaktigt innehållet bidrag. Så samarbetar myndigheterna och sparar pengar. Respekt? Empati?

Att man som bidragsberättigad har en svår situation redan innan man utsätts för sådant bemötande från myndigheter borde inses. Sten läggs på redan tung börda.

Refererar även till boken ”Ut ur dimman” av Ulla Bergholm.En läkare som själv blev drabbad av kallsinniga och oförstående myndigheter.

Carina Dahlgren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons