Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa maktmissbruket i Region Gävleborg

Annons

De senaste veckornas avslöjanden om regionens massresande till Kalifornien, kostsamma chefsdagar och dåligt underbyggda besparingskrav på viktiga verksamheter inom sjukvården ställer det nuvarande ledarskapet S, V, C och MP nakna i sin flathet gentemot direktörskollektivets pågående maktmissbruk i regionledningen.

Regionens ledning har förlorat allt förtroende för den så viktiga hälso- och sjukvården. Maktmissbruket är uppenbart och nuvarande överdirektör saknar helt orienteringsförmåga i den uppkomna situationen, han orerar om kulturproblem i vården men saknar insikt i att problemet är den kultur och miljö han själv skapat under alla sina år vid makten.

Vårdköerna växer, befolkningens förtroende minskar, städningen av vårdens lokaler uppvisar stora brister. Notan för inhyrd personal är skyhög. Nuvarande hälso- och sjukvårdsdirektör sågar nu sin egen verksamhet och meddelar media att verksamheten är sönderstyckad i delar och att samlad vårdinsats och helhet tappats bort i vården.

Insikten att den nuvarande organisationen förstör verksamheten finns men vem vågar utmana regiondirektör och politisk majoritet som enträget fortsätter spendera skattebetalarnas pengar och underminera sjukvården.

Sjukvårdspartiet Gävleborg vågar, vi kräver att regiondirektören ställs åt sidan, att varje sjukhus i länet byggs upp med egen ledning och att regionens primärvård befrias från divisionsoket och får bilda egna resultatenheter. Positiv förändring kan bara skapas här och i vår egen verksamhet nu. Stoppa maktmissbruket i Region Gävleborg och städa trappan uppifrån.

Stig Zettlin (SVG)

regionråd i opposition

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons