Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

  Studentrabatter berikar Hofors kommun!

Annons

Hoforshus beslut att utveckla studentrabatterna är ett resultat av den röda majoritetens studentvänliga politik. Förra mandatperioden infördes en rabatt på 20 procent för studenter, nu utvecklas alltså detta. Nu blir det möjligt att få upp till 40 procent i rabatt under första året som student. Rabatten blir sedan 30 procent för andra, 20 procent för tredje och 10 procent för fjärde året.

Beslutet gör att alla oavsett ålder som börjar studera kan höja livskvalitén och sänka sina utgifter när man bor i Hoforshus lägenheter. Samtidigt blir det gynnsamt för ungdomar att flytta hemifrån när studentlivet tar fart. Studentrabatterna kan även leda till att studenter från andra länder och andra orter i Sverige väljer ett boende i Hofors eller Torsåker när de flyttar till vår närmiljö för att studera.

Detta är ett sätt att ta vara på Hofors lämpliga läge mitt emellan Högskolan i Gävle och Högskolan Dalarna. Den generösa rabatten under första året leder förhoppningsvis till att nyinflyttade får upp ögonen för Hofors kommun och väljer att bo kvar när de kommer i kontakt med vårt rika föreningsliv och närheten till naturen. Vi berikas om fler studenter väljer att bo i vår kommun.

Daniel Johansson (S)

ordförande Socialdemokraterna Hofors-Torsåker

Linda Lundberg (V)

ordförande Vänsterpartiet Hofors-Torsåker

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons