Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surt sa räven om rönnbären!

Svar till Lars Beckman (M).

Annons

Det är intressant att Lars Beckman (M) ägnar så mycket energi åt att kritisera Sverigedemokraterna och att vi röstar efter eget huvud i stället för att rösta efter vad Lars Beckman tycker är lämpligt.

För det första kan vi konstatera att innevarande budget från S-V-MP ställde sig Alliansen i Gävle och Lars Beckman bakom. Sverigedemokraterna hade ett eget förslag till budget.

För det andra var det så att efter valet 2014 förhandlade Alliansen med alla partier utom Sverigedemokraterna. Alliansen gick så långt att de menade att ett samarbete med Vänsterpartiet vore möjligt. Det är kanske så att Moderaterna och övriga i Alliansen likt i riksdagen tycker att det är bättre att Vänsterpartiet får igenom sin politik än att diskutera med oss i SD?

Vidare så är det brukligt att söka stöd och förhandla om man vill ha en majoritet för ett förslag, något som Alliansen inte har gjort. Att agera som Lars Beckman nu gör känns ohederligt. Sverigedemokraterna har varit öppna med att vi kan samarbeta med alla partier, förutsatt att vi får genomslag för vår politik. Dörren är med andra ord öppen, men Alliansen och Lars Beckman väljer hellre att stå utanför och deklarera hur mycket avstånd de tar från oss för att i nästa sekund beklaga sig över att SD inte aktivt stödjer dem.

 Sverigedemokraterna Gävle har lämnat in ett eget förslag till mål och ramar (budget) och det står Lars och övriga ledamöter fritt att lägga sina röster på det förslaget om man verkligen vill ha förändring.

Slutligen så är det nog inte bara jag som undrar var skattesänkningen som Beckman skriver om finns i Alliansens förslag till mål och ramar. Den är lika osynlig som intresset till förändring är hos Alliansen.

Richard Carlsson (SD)

kommunalråd i opposition

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons