Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige behöver en livskraftig industri

Annons

 Sverige är ett litet land i norra Europas utkant. Vårt näringsliv måste alltid kompensera ökade transportkostnader och andra inhemska kostnader med att vara effektiv på andra områden. Vi måste också föra en politik i Sverige som värnar vår företagsamhet och som leder till fler jobb, inte färre! Då duger inte en snabb-avveckling av kärnkraften, införande av transportskatter såsom kilometerskatt för tung trafik, flygskatter, chockhöjda bensinskatter, fördubblade arbetsgivaravgifter för unga och så vidare.

Den mörkröda S-MP-regeringen har aviserat skattehöjningar på + 50 miljarder med kirurgisk precision riktade mot alla som arbetar och det svenska näringslivet.

Fackförbundet IF Metall reagerar nu skarpt mot den förda politiken. IF Metall har helt rätt som kräver bättring av S-MP-regeringen (Dagens Nyheter 9 december). Sverige behöver en livskraftig industri. Sveriges basindustri är till och med av avgörande betydelse för jobben i Sverige, och Gävleborg. Tänk dig ett Gävleborg utan Sandvik, Korsnäs, Holmen, Ovako och alla andra viktiga företag.

IF Metalls ordförande Anders Ferbe, tillika medlem av Socialdemokraternas partistyrelse, säger till Dagens Nyheter;

”Jag konstaterar att Miljöpartiet inte har riktigt samma värderingsgrund som vi, och som Socialdemokraterna brukar ha, inte samma syn på basindustrins bidrag till den svenska ekonomin.

Ferbe säger också: ”Just nu är inte MP den positiva och konstruktiva samtalspartner i de här frågorna som man skulle önska. Miljöpartisterna behöver förstå mer om värdet i de förädlingskedjor vi bygger inom landet, från naturresurser till färdig produkt, exempelvis från malmbrytning till verkstadsindustri via stålindustrin.”

Den fråga man måste ställa sig är vem IF Metalls S-märkte ordförande försöker vilseleda med sitt utspel? De egna medlemmarna? Anders Ferbe (S), med nära kontakter till Stefan Löfven, visste självklart om att S och MP skulle bilda basen i en mörkröd regering. Miljöpartiets politik var också tydlig i valrörelsen. Det är en politik som allvarligt skadar Sverige och det svenska näringslivet. Det bästa för IF Metalls medlemmar hade självklart varit och är en allians-regering vars fokus är att förbättra företagsklimatet och därmed skapa fler jobb i Sverige, och att behålla de jobb som vi kan i vårt land. Då duger inte SMPregeringens politik det är jag och Anders Ferbe helt överens om!

En skattechock på 50 miljarder bidrar inte till fler jobb, en chockhöjd effektskatt på kärnkraften med både energibrist och kraftigt höjda priser på el när den koldioxfria kärnkraften avvecklas skadar självklart både hushåll och företagsamheten. Lägg till andra pålagor och hinder för utvecklingen som MP och S planerar så inser man snabbt att IF Metall har rätt politiken som förs är direkt felaktig men då borde rimligen slutsatsen från IF Metall bli Sverige behöver en ny alliansregering!

Lars Beckman (M)

kommunfullmäktigeledamot Gävle

förste ersättare till Sveriges riksdag

 

 

 

 

Sverige är ett litet land i norra Europas utkant. Vårt näringsliv måste alltid kompensera ökade transportkostnader och andra inhemska kostnader med att vara effektiv på andra områden. Vi måste också föra en politik i Sverige som värnar vår företagsamhet och som leder till fler jobb, inte färre! Då duger inte en snabbavveckling av kärnkraften, införande av transportskatter såsom kilometerskatt för tung trafik, flygskatter, chockhöjda bensinskatter, fördubblade arbetsgivaravgifter för unga osv.

Den mörkröda s/mp regeringen har aviserat skattehöjningar på + 50 miljarder med kirurgisk precision riktade mot alla som arbetar och det svenska näringslivet.

Fackförbundet IF Metall reagerar nu skarpt mot den förda politiken. IF Metall har helt rätt som kräver bättring av s/mp regeringen i DN 2015-12-09. Sverige behöver en livskraftig industri. Sveriges basindustri är till och med av avgörande betydelse för jobben i Sverige, och Gävleborg. Tänk dig ett Gävleborg utan Sandvik Korsnäs Holmen Ovako och alla andra viktiga företag.

 

IF Metalls ordförande Anders Ferbe, tillika medlem av Socialdemokraternas partistyrelse, säger till Dagens Nyheter;

”– Jag konstaterar att Miljöpartiet inte har riktigt samma värderingsgrund som vi, och som Socialdemokraterna brukar ha, inte samma syn på basindustrins bidrag till den svenska ekonomin. Ferbe säger också. – Just nu är inte MP den positiva och konstruktiva samtalspartner i de här frågorna som man skulle önska. Miljöpartisterna behöver förstå mer om värdet i de förädlingskedjor vi bygger inom landet, från naturresurser till färdig produkt, exempelvis från malmbrytning till verkstadsindustri via stålindustrin.”

Den fråga man måste ställa sig är vem som IF Metalls s-märkte ordförande försöker vilseleda med sitt utspel? De egna medlemmarna? Anders Ferbe (S) med nära kontakter till Stefan Löfven visste självklart om att s och mp skulle bilda basen i en mörkröd regering. Miljöpartiets politik var också tydlig i valrörelsen. Det är en politik som allvarligt skadar Sverige och det svenska näringslivet. Det bästa för IF Metalls medlemmar hade självklart varit – och är – en alliansregering vars fokus är på att förbättra företagsklimatet och därmed skapa fler jobb i Sverige, och att behålla de jobb som vi kan i vårt land.

 

Då duger inte S/MP regeringens politik – det är jag och Anders Ferbe helt överens om!  En skattechock på 50 miljarder bidrar inte till fler jobb, en chockhöjd effektskatt på kärnkraften med både energibrist och kraftigt höjda priser på el när den koldioxfria kärnkraften avvecklas skadar självklart både hushåll och företagsamheten. Lägg till andra pålagor och hinder för utvecklingen som mp/s planerar så inser man snabbt att IF Metall har rätt – politiken som förs är direkt felaktig – men då borde rimligen slutsatsen från IF Metall bli – Sverige behöver en ny alliansregering!

Lars Beckman

Kommunfullmäktigeledamot M) Gävle

Förste ersättare till Sveriges Riksdag.

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons