Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta bort de förrädiska kanterna!

Vad är det för förrädiska kanter som tekniska kontoret har lagt ut alternativt glömt kvar över flera av tvärgatorna på Hamiltongatan?

Annons

Är de tänkta som farthinder eller billigare tillgänglighetslösningar eller är det era entreprenörer som slarvat då de asfalterat? I verkligheten fungerar de i alla fall som utmärkta snubbelrisker, vare sig man ser eller inte ser. Ni måste avsluta era gatuarbeten och kontrollera att allt är klart innan ni plockar bort era koner och markeringar.

Den här gången gick det bra när jag 3 juni föll helt handlöst på nämnda kant i korsningen Hamiltongatan-Timmermansgatan bortsett från ett skrapat knä, känningar i vänster arm och hand och en trasig sko, men det känns som en varningsklocka. Nästa gång kan det vara tänderna som slår i.

Det är viljan som gör att jag rör mig ute i Gävle i dag, inte säkerheten. Tekniska kontoret bygger om och förändrar vår fysiska miljö på ett otydligt sätt bara för att politikerna önskar så. Annat som hål i gatorna låter man bara vara på sina ställen. Detta gör åtminstone att jag har svårt att se Gävle som en värdig kulturhuvudstad.

Ett förslag är att ni på tekniska kontoret lämnar in information om era pågående gatuarbeten till Medborgarkontoret så att den som inte har möjlighet eller kunskap att gå in på er hemsida kan få en kanal att hämta information från. Något måste göras innan den verkliga olyckan är framme.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons