Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta det försiktigt när ni beskriver före detta politiskt aktiva


Daniel Rondslätt kommenterar

Annons

1989 - 2001 var jag kommunpolitiker Centerpartist i Ale kommun. 2001-2013 var jag medlem i SD. Uteslutningen ur SD har alls inget med ideologisk avvikelse att göra. Den verkliga orsaken är att jag var en av de starkaste interna kritikerna av SD toppstyrning och okamratliga ledarskap. Partiledarstriden 2005, de nästan årliga stadgeändringarna, det hastiga bytet av partilogga och SD-ledningens rekryteringar av olämpliga karaktärer är exempel på där jag tagit konflikt med partiledningen eller deras tjänstemän. Jag protesterade även mot andra orättfärdiga uteslutningar.

Medlemsutskottet skrev till mig i mars 2013 "det har kommit till vår kännedom att du uppträtt synnerligen olämpligt på mångahanda sätt och vis” och bad mig ge min syn på de svepande anklagelserna. De ville inte utveckla sitt resonemang eller ge konkreta exempel så jag fick regionfullmäktiges presidium med ordförande Kjell Nordström (S) att hjälpa mig, de skrev i mejl att ingen i regionfullmäktige uppträtt så att de skulle haft anledning att ingripa. Detta viftade man bort i SD:s medlemsutskott som något sossarna gjorde för att förstöra för SD. Samma dag som uteslutningen fick jag tårta av Johny Magnusson i Moderaterna, smörgåsar av Kristdemokraterna och kramar av Socialdemokraterna. Extremt eller?

Arbetarbladet skriver om mig i artikeln ”politisk aktiv i samma miljöer”. Även sådana som vi har rätt att inte höra till något parti eller associeras till partier. Jag tycker det är slarvigt av tidningen, eller så vill man måla upp en bild av extremhöger-spöken för att skapa en spännande berättelse. Ibland får jag frågan av människor om vilket parti jag hör till nu, som om man måste ha en partitillhörighet, men det är även en mänsklig rättighet att inte tillhöra vare sig partier eller ens politiska ideologiska inriktningar om man inte vill. Därför bör även media ta det lite försiktigt med hur man beskriver före detta politiskt aktiva personer och om man gör det, vara mycket noga med att ge helhetsbilden. Överlag är min erfarenhet att media struntar i att jag och många andra i SD (Jansson, Ehn med flera) var aktiva centerpartister under flera år på 90-talet så att läsare ibland kan fantisera fritt om skumma ns-partier.

Wiking Mineral AB är inget politiskt projekt utan ett företag och bakgrunden till varför Patrik Brinkmann samlat den skaran beror snarare på att det är orädda personer som stått upp när det blåst hårt och har blandade erfarenheter från yrkeslivet.

Daniel Rondslätt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons