Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om och gör rätt med Ambulansen!

Annons

Den politiska sjukvårdsledningen har, för att spara pengar inte agerat emot det beslut om att ambulanspersonal ska arbeta jour på nätterna i stället för som det är i dag då de har arbetstid på natten. 25 februari hoppas vi att sjukvårdsledningen tar tillbaka sitt beslut och att arbete startas för att hitta eventuella besparingar på annat håll.

Beslutet om att ambulanspersonal ska arbeta jour har, som så många tidigare beslut, tagits utan att det har processas i arbetsgrupper och utan att sjukvårdsledningen tittat på olika förslag. I det här fallet har inte ens det förslag som personalen själva tagit fram varit föremål för diskussion, eftersom sjukvårdsledningen inte bjudit in till samtal. Beslut togs först och därefter började processen med riskanalys med mera. Det har lett till att några i personalen redan har sagt upp sig. Det finns även uppgifter om att samtliga i en arbetsgrupp kommer att säga upp sig om förslaget går igenom.

Vi har många gånger tidigare varit kritiska mot att det saknas dialog mellan anställd och ledning inom sjukvården och det här beslutet förstärker bara vår kritik. Vår personal är vår viktigaste tillgång och deras arbetsmiljö påverkar utan tvekan patientsäkerheten. Den viktigaste faktorn inom sjukvården.

Tänk om, gör rätt!

Birgittha Bjerkén (M)

Linda Elgestad (M)

Maria Molin (M)

ledamöter i Hälso-sjukvårdsnämnden Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons