Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans kan vi hjälpa alla

Annons

Den senaste veckan har rapporteringen om de människor som flyr från de fruktansvärda krigshärdar som härjar runtom i världen förändrats. 

Dessa människor har bitvis blivit framställda som problem och vissa har skapat sig billiga poänger på dessa människors utsatthet, trots att ilskan snarare borde ligga på de fruktansvärda mördare som är orsaken till de katastrofer som tvingar människor att fly.

Nu börjar dock debatten äntligen ändras och diskussionen börjar handla om vad vi tillsammans kan göra och hur vi kan kraftsamla för att hjälpa dessa människor i nöd. En folkrörelse börjar byggas upp.

Det är människor som flytt från fruktansvärda krig, lämnat allt de äger, för en livsfarlig flykt som långt ifrån alla överlever. Självklart måste debatten handla om hur vi tillsammans kan hjälpa dessa människor på bästa sätt.

Viljan att bidra och hjälpa till ser ut på många olika sätt.

Det är mitt i detta, trots allt elände, som jag ändå känner en liten glädje. En glädje i den oändligt stora kraft som ligger i människor kollektiva engagemang. Ett engagemang som grundar sig i att hjälpa en utsatt grupp människor. 

Den negativa debatt som förs, där en otalig mängd myter och lögner sprids, blir så svag att den nästan helt försvinner bort i mediebruset, när den betydligt större gruppen solidariska människor engagerar sig och kraftsamlar. 

Det är i detta solidariska engagemang som mänskligheten visar sitt rätta ansikte och det är när jag läser, ser och hör om alla dessa goda initiativ som jag, trots allt elände, ändå känner ett stort hopp för mänskligheten. 

 Lars Jonsson

Aktiv medlem i Socialdemokraterna och Byggnads

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons