Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma stolar är ett svek

/


Efter ett val vill alla partier få så stort inflytande som möjligt.

Annons

Väljare överraskas av vilka som går ihop valtekniskt, små partier ges större inflytande än vad valresultatet visar. Detta kräver ett stort mått av ansvar, ansvar att besätta alla de platser som man får tillgång till. Artikeln i Arbetarbladet 25 februari belyser problemet att inte ta det ansvaret, att inte göra det man lovat väljarna.

Det handlar inte enbart om att ta plats i kommunstyrelsen eller de viktiga platserna i nämnder och bolag, utan även de små och kanske i någras ögon mindre viktiga platserna. Det finns en bakomliggande tanke med att en förening eller stiftelse har politisk representation, allt för att gynna transparens och demokratins grundtanke.

Landsbygdspartiet anser det vara ett svek att inte ta ansvar gentemot de väljare som i förtroende avgivit sin röst till ett parti för att företräda medborgaren efter valdagen. Vi vill se ett ärligt spel, transparent och som tar hänsyn till valresultatet på valdagen. Ett spel som gynnar demokrati och främjar demokratiska värderingar.

Landsbygdspartiet är inte delaktigt i någon samverkan och kan inte fylla de tomma stolarna där den politiska representationen och insynen inte fått plats. Vi finns i kommunfullmäktige och fortsätter vara demokratins och landsbygdens förespråkare. Vi är stolta över att vara ett tydligt oppositionsparti, våra väljare vet att vi inte kompromissat bort det vi lovat.

Landsbygdspartiet oberoende

Margoth Hansen

oförande

Mats Mattsson

ledamot i kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons