Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utmaningen är färre brott

Beatrice Ask och Tobias Tobé (M) vill i sin debattartikel utmåla den borgerliga kriminalpolitiken under de senaste åtta åren som framgångsrik och att man nu fortsätter på den inslagna vägen med en mängd nya förslag.

Annons

Till stöd för detta har de Brottsförebyggande rådets undersökning som visar att människor känner sig tryggare nu är för åtta år sedan.

 

De talar om ett femtiotal nya förslag från moderaternas sida. I själv verket sparkar de med full kraft in öppna dörrar. De flesta av förslagen jobbar redan regeringen med. Det är till och med så att regeringen redan lagt lagförslag till riksdagen innan Moderaterna kommer med sina förslag. Fördelen med Moderaternas agerande är ju att vi nu kan förvänta oss att regeringens förslag går igenom utan problem.

 

Ask och Tobé hävdar också att människor känner sig tryggare nu. Det är sant men i sak har det dock blivit värre under de borgerliga regeringsåren. Andelen som utsatts för brott har ökat mellan 2006 och 2013, från 12,1 till 12,7 procent. Särskilt markant är ökningen vad gäller sexualbrott och bedrägerier. Det viktiga för oss är inte bara att människor känner sig tryggare utan att brotten faktiskt minskar på riktigt. Här finns ett stort arbete att göra för den nya regeringen med att städa upp efter de borgerliga regeringsåren för att vända trenden.

 

Elin Lundgren (S)

justitieutskottet

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons