Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla biblioteket i Hofors

Annons

Biblioteket i Hofors har ett fantastiskt geografiskt och kulturellt värde. För 20 år sedan var biblioteket livfullt, nu när vi tappat 30 procent av dåtidens folkmängd känns biblioteket ödsligt.

Vi i Liberalerna i Hofors och Torsåker föreslår att man erbjuder Hotellets entreprenör att ta över viss yta för att ytterligare utveckla besöksnäringen, erbjud också Apoteket att ta över viss yta för att möta dagens krav på sortiment och svara upp på konsumentens förväntningar.

Minska i stället bibliotekets yta med cirka 10 procent, förläng öppethållandet med tidigare morgnar samt även lördagsöppet. Skapa en bredare mötesplats för kultur, författare, konst och barnverksamhet med mera. Köp ny utrustning, biblioteket i dag är mycket mer än bara böcker.

Öppna samtidigt upp för ett medborgarkontor som kan lotsa våra kommuninvånare i många praktiska och administrativa frågor, här skapas det utrymme för fler medarbetare och helaverksamheten blir mindre sårbar.

Framtidens bibliotek kan innehålla så mycket mer än i dag. Det ska vara angeläget för våra kommuninvånare att använda biblioteket som mötesplats, studiemöjligheter, olika kulturaktiviteter, skapandeverkstad, möjlighet att ta del av en mängd olika medier. En akilleshäl i samhället är kommunhusets ocentrala placering.

Ett centralt placerat flexibelt medborgarkontor/bibliotek kan ge Hofors/Torsåker den service kommunens invånare behöver, har rätt till och efterfrågar.

Vi har mycket att vara stolta över i Hofors/Torsåker men samtidigt måste kommunen hela tiden jobba för att bli ännu bättre.

Det är naturligtvis viktigt att locka nya invånare men också viktigt att behålla oss som bor här.

Goda förutsättningar för att stabilisera folkmängden i kommunen på nuvarande nivå finns i nuläget om vi utvecklar vår kommun på rätt sätt.

Medborgarna måste hamna ännu mer i fokus. Viktigt att kommunen ser alla invånare som människor och inte som ett ärende. Samtidigt är det viktigt att människor får en god förståelse för vad kommunen gör och utför.

Liberalerna i Hofors och Torsåker vill därför att Hofors kommun tar initiativ till att utveckla biblioteket så som vi beskrivit i denna artikel och i samband med det öppnar upp för ett medborgarkontor i biblioteket.

Hasse Backman (L)

Arne Evertsson (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons