Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blir kvar i Älvkarleby?

/
  • STORFRÄMMANDE. Solen sken i oktoberkylan när Jan Bendrik och Bengt Söderhäll visade Le Clézio runt i Älvkarleby i samband med dennes besök för att motta Stig Dagermanpriset. Viktig PR som man bör värna om skriver P Wesslén.

Annons

Det är med undran jag läser om alla dessa besparingar som måste till för att klara den evigt dåliga budgeten i Älvkarleby kommun. Varje år är diskussionen densamma, var någonstans det går att spara. Nu är det väl dags att inse att om vi ska ha kvar något som kan kallas kommunal service kanske en skatte- höjning är rätt metod i framtiden. Det kan tyckas vara väldigt kontroversiellt att behöva ta till men hur tänker de ledande rida ut denna negativa trend som ständigt är uppe på bordet år efter år?

Jag tror att kommunin- vånarna accepterar en höjning om vi kan bibehålla det som är kvar av kommunal service och kanske erbjuda lite mer och dessutom kunna locka fler att flytta till Älvkarleby kommun, rätta mig om jag har fel. Om detta ska fortsätta med att urholka kommunen på vad som kan erbjudas i form av idrott, bra skolor, en väl fungerande turistnäring, peng till kommunanställda, äldreomsorgen och så vidare, listan kan göras lång, så håller våra ledande kommunpolitiker på att gräva sin egen grav.

I kommunledningen ska ni nog tänka ett varv till i denna fråga och ställa er frågan: hur vänder vi trenden till något positivt för den riktningen vi har nu är inte den rätta. Vi ser i dag vad som händer på kvällar och nätter och fortsätter kommunen att ständigt dra ner på all verksamhet för att spara pengar kommer denna del av Norduppland att bli en bortglömd kommun.

I dagarna visades ett inslag från Älvkarleby angående Stig Dagerman-priset och vilken bra PR det är för kommunen. Vi har fler verksamheter som gör Älvkarleby känt på Sverigekartan. Dessa är viktiga att värna om vi vill att kommunen ska leva vidare i framtiden.

Till sist, ge kommuninvånarna och de som överväger att flytta hit en kommun som har något att erbjuda i form av service och meningsfull fritid. Det kommer vi alla att tjäna på, eller?

P Wesslén

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons