Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad bör fokus ­egentligen ligga på?

/
  • Helene Åkerlind (L), Inger Källgren Sawela (M), Jan Myleus (KD) och Ann-Helen Persson (C).

Annons

I Gävle finns det verkliga utmaningar som förtjänar att tas på allvar. Allians Gävle förstår med andra ord att vår kommun lider av en alltför hög arbetslöshet och ­bostadsbrist. Detta för att nämna två ting.

Aktuella utmaningar som berör vår skola, migration och integration, omsorg, miljö och infrastruktur är andra områden som behöver få sina lösningar.

Gävles verkliga problem blir däremot inte lösta av att ha fel fokus. För vi behöver skapa förutsättningar för ett framgångsrikt näringsliv, jobba närmare företagen, bygga fler bostäder i en kommun som växer, och ­bidra till att förbättra skolor så att fler får bättre förutsättningar i livet. Detta utan att glömma bort migrationen och integrationen, omsorgen, miljön och infrastrukturen.

Vi i Allians Gävle är övertygade om att dessa resultat kan nås genom ett lyssnande och samarbetsinriktat ­ledarskap. Likaså genom hårt arbete och med en öppenhet gentemot vår kommuns medborgare.

Denna form av ledarskap kommer vi att ständigt arbeta och stå upp för. För det är helt i linje med våra värderingar som sätter människovärdet i fokus, fokus som dessvärre inte alla väljer att ha, i varje fall inte i skrivande stund.

Det här har vi förståelse för. För de första som sätter stopp för ett nästan hundraårigt styre kommer alltid att få grova slag emot sig. Det är på många sätt väldigt ­naturligt. För de som har arbetat på ett och samma sätt under en väldigt lång tid blir allt nytt nämligen ett hot, framförallt mot deras tidigare arbetssätt och därav mot hur deras verklighetsbild ser ut.

Att många fula knep används, från dem som under lång tid har hållit i en taktpinne, är därför inte något märkligt. För det är trots allt svårt att behöva lämna ifrån sig något som tagits för givet under nära ett sekels tid. Det här förstår vi som sagt.

Men när andra fokuserar på att misstolka, smutskasta och göra hönor av fjädrar fokuserar i stället vi i Allians Gävle på det som faktiskt kan göra vår kommun bättre.

För oss ligger sakfrågor och således förutsättningarna för ett bättre Gävle alltid ­i fokus. Det är hög tid att detta blir fleras huvudfokus.

Allians Gävles kommunalråd:

Inger KällgrenSawela

Helene Åkerlind

Ann-Helen Persson

Jan Myléus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons