Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad väntar man på?

Annons

Öppet brev till politiker och tjänstemän i Gävle kommun

Under hösten 2008 ska kommunstyrelsen ta beslut om en ny översiktsplan för Gävle stad. Intresset har för vissa delar i denna varit stort. Framför allt för den föreslagna förlängningen av vägen Västerbågen mot riksväg 80. Men är det så konstigt och hur har argumenten för eller emot utbyggnad gått?

1. Till politikerna:

En ledande oppositionspolitiker i kommunen yttrade i en dagstidning som kommentar till att de närboendes kritik att det ibland är bäst att inte lyssna till alla inkomna synpunkter för att kunna fatta rätt beslut. Är det så man politiskt behandlar underlaget?

2. Till tjänstemännen:

Vid såväl samråd som utställning av den föreslagna översiktsplanen har en förödande majoritet av diarieförda yttranden visat att de närboende inte önskat den föreslagna utbyggnaden. Skrivelserna har varit motiverade och alternativ har getts. I en tidningsartikel säger en av de ledande utredarna att här är det inte fråga om statistik.

Vilken tur att det inte är en vetenskaplig undersökning där resultatet viktas av svaren!

Men varför har man då frågat om man vet bäst?

3.Till trafikplanerarna:

De olika ”bågarna”, bland dem Västerbågen, planerades i en tid då E 4 inte fanns. Trafiken har sedan ökat både inom staden och genomfarten. Men varför inte redan nu utnyttja motorvägen E 4 mot att föreslå en tredubbel trafikökning på en parallellväg genom ett bostads/skol/natur-område?

Och varför är trafikskyltningen för att nå E 4 via Gävle Bro så dålig/obefintlig? Sätts det upp ordentliga skyltar redan nu kan man genast få avlastning från Parkvägen. Vad väntar man på?

Måns Hedin

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons